Fundatia Iosif Home2021-06-03T13:05:29+03:00

Fundația IOSIF

EDUCAȚIA NU ESTE PREGĂTIREA PENTRU VIAȚĂ, EDUCAȚIA ESTE VIAȚA ÎNSĂȘI!

Viziunea si valorile noastre

Fundaţia IOSIF este o organizație neguvernamentală care își propune creșterea calității vieții pentru persoanele aflate în dificultate prin sprijinirea, stimularea și facilitarea educației.

de proiecte si programe
de beneficiari directi si indirecti
de copii implicati
de ani de activitate continua
FUNDAȚIA IOSIF – UN BRAND DE SUCCES

Activăm în folosul comunității din 1992.

Fundația Iosif a fost înființată în anul 1992. Ne-am concentrat atenția și interesul pentru a sprijini copiii aflați în dificultate, pentru asistarea lor ambulatorie și rezidențială în vederea reintegrării sociale.

Am început să prin a oferi hrană caldă copiilor străzii din zonele: Gară și Autogară Iași. Obiectivul nostru inițial s-a centrat pe ocrotirea copiilor părăsiți în stradă sau spitale, încercând să acordăm și asistență familiilor acestora pentru a diminua efectele abandonului.

FUNDAȚIA IOSIF – SCHIMBARE

Educația este sufletul societății ce trece de la o generație la alta

În 1993 am obținut recunoștere juridică, reușind astfel să proiectăm activități de sprijinire a persoanelor aflate în impas, în condiții deplin legale. Am găzduit copiii proveniți din stradă în două apartamente închiriate, le-am oferit ajutor care să acopere nevoile lor de bază: igienă, hrană, haine curate dar și integrarea într-un sistem de învățământ prin asistență la lecții. De asemenea, am căutat să identificăm familiile de unde provin, am consiliat relația familie – copil și am oferit asistență și sprijin emoțional în depășirea condițiilor psiho-sociale dificile în care se aflau.

FUNDAȚIA IOSIF – SPRIJIN

Casa Iosif a fost o inițiativă de care suntem mândri ca echipă

A fost construită între anii 1996 și 1998 cu scopul de a se folosi pentru asistarea a 25-30 de copii pe o perioadă limitată de timp (6-12 luni) sau până la reintegrarea lor familială sau socială. În august 1998 am inaugurat Casa Iosif și timp de 8 ani, până în anul 2006, am oferit adăpost și sprijin pentru mai mult de 200 de copii/an iar 2500 de familii/an au beneficiat de ajutor din partea noastră.

FUNDAȚIA IOSIF – EVOLUȚIE

2006-2020 perioada “Proiecte europene”

Am beneficiat în acești ani de oportunitățile finanțărilor nerambursabile pe diferite programe: Phare, Transfrontalier, POSDRU. În toate proiectele desfășurate, echipa Fundației Iosif s-a implicat cu profesionalism și dăruire, extinzând aria de activități, care vin în ajutorul persoanelor aflate în nevoie, la: schimb de experiență, instruire și pregătire pentru piața muncii și prevenirea abandonului școlar.

Sprijinim educația și oferim susținere copiilor, profesorilor, părinților și adulților conectând resurselor comunității prin colaborare, recunoaștere și parteneriate inovatoare.

Proiectele și programele noastre

În cele trei decenii de existență, la Fundația Iosif am dezvoltat și implementat zeci de proiecte educaționale, tabere de copii, burse pentru elevii cu rezultate bune la învățătură, programe de formare și reconversie profesională.

AFLA MAI MULT

In blogul nostru poți afla informații detaliate despre proiectele și acțiunile pe care le-am avut de-a lungul timpului.

CITESTE MAI MULT

MESAJ CĂTRE NOI

Dacă ai o idee și vrei să discutăm, dacă dorești să participi la programele noastre, dacă vrei să ajuti, trimite un mesaj către noi și îți vom răspunde în cel mai scurt timp. Mulțumim pentru interesul arătat

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.